MALZEMELER(4 KİŞİLİK)
1 1,5 kg. granyöz balığı
4 diş sarımsak
2 adet defne yaprağı
8 adet taze karabiber
3 adet domates
2 adet kuru soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
Yarım demet maydanoz
Yeterince tuz
HAZIRLANIŞI
Fırın tepsisinin tabanına kabuklarını soyduğumuz yuvarlak halkalar şeklinde doğradığımız domates ve soğanları yerleştirelim. Temizlediğimiz balığın içine defne yapraklarını ve tane karabiberi koyalım. Balığın her iki tarafına birkaç çizik atalım. Çizik attığımız oluklara sarımsakları yerleştirelim. Limon suyunu ve zeytinyağını balıkların üzerine gezdirerek dökelim. Yeterince tuz ilavesi yaptıktan sonra tepsinin üzerini yağlı kağıtla kapatalım. Önceden 200 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirelim. İnce kıyılmış maydanozları balığın üzerine serpiştirerek servis yapalım. Afiyet olsun
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder