MALZEMELER(30 ADET)
1 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
1 paket eritilmiş margarin
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
HAZIRLANIŞI
Bir su bardağı ılık sütle bir paket yaş mayayı eritin. Bir adet yumurta, bir çay bardağı zeytinyağı, eritilmiş margarin, tuz ve şekeri ekleyip aldığı kadar unu katın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. En son olarak cevizleri ilave edin. Hamurun üzerine nemli bir bez kapatıp bir saat bekletin. Hamurdan ceviz iriliğinde bezeler koparıp, elinizle dilediğimiz şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine kalan bir adet yumurta sarısını sürüp, 200 dereceli fırında kızarana dek pişirin. Daha sonra ılık olarak çayın yanında servis yapın. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder