MALZEMELER(6 KİŞİLİK)
2 adet kabak
1 tutam dereotu
2 diş sarımsak
1 çorba kasesi yoğurt
1 çay bardağı iri parçalanmış ceviz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
HAZIRLANIŞI
Kabakları, yıkadıktan sonra rendenin iri yerinden rendeleyin. Bir tava içerisine alıp üzerine sıvı yağı ilave edip yüksek ateşte 3-4 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Bir kaseye yoğurdu, dövülmüş sarımsağı ilave edip karıştırın. Soğumaya bıraktığınız kabakları da tuzunu döküp aynı kaseye koyup tekrar karıştırın. Güzel bir servis tabağının içerisine alıp üzerine iri kıyılmış cevizleri ilave edip, dereotu ile süsleyin. Dilerseniz içine de dereotu koyabilirsiniz. Daha sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder