Pırasalı Mısır Böreği Tarifi
Malzemeler :
5 Su B. Mısır Unu
Yarım Su B. Buğday Unu
3 Pırasa
3 Yumurta
200 Gr. Tereyağı
11 Su B. Su
Süzme Yoğurt
Hazırlanışı
Tencereye suyu ve unu koyup karıştırın. Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Elde ettiğiniz hamurun yarısını yağlanmış tepsiye yayın. Eritilmiş tereyağından üzerine dökün.
İç harcı hazırlarken; pırasaları ince ince doğrayın. Yumurtaları kırın. Süzme yoğurduda ilave edip karıştırın. İç harcı tepsideki hamurun üzerine tamamen yayın.
Tereyağından dökün. Kalan hamuru da mısır unuyla açtıktan sonra harcın üzerini kapatın. Üstüne tekrar tereyağını dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
Alıntıdır.
Etiketler:
BÖREKLER
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder