Çullama

MALZEMELER(4 KİŞİLİK)
3 adet yufka
3 adet iri tavuk budu veya tavuk göğsü
3-4 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
2-3 diş sarımsak


HAZIRLANIŞI
Tavukları yeterince su ilave ederek haşlayalım. Bir kenara koyalım. Yufkaları orta boy bir fırın tepsisine büzüştürerek yerleştirelim. Tepsiyi fırına verip üstleri iyice pembeleşene dek kızartalım. Kızaran yufkaların üzerine pişen tavuk etlerini kemiklerinden ayırıp parçalayarak yerleştirelim. Tavuğun kalan suyuna sarımsakları döverek ilave edelim. Bu suyu süzgeçten geçirelim ve yufkaların üzerine çıkacak şekilde tepsiye boca edelim. Daha sonra da şekilli olarak keserek servis yapalım. Dilerseniz bu yemeği kuzu eti veya kuzu kellesi ile de yapabilirsiniz. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder