Sucuklu Kaşarlı Poğaça

MALZEMELER(6 KİŞİLİK)
125 gr. margarin
1 paket kuru maya
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İç harcı için:
100 gr. kaşar peyniri
50 gr. kadar sucuk


HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabına yumuşamış margarini alıp, üzerine yumurtanın akını döküp, unu ekleyip harmanladıktan sonra bir kasede mayayı, ılık suyu, ılık sütü karıştırıp eritin. Sonra karıştırma kabına döküp, tuzunu, şekerini koyup, aldığı kadar un ilave ederek kulak memesi kıvamına getirin. Yoğurduktan sonra hamuru 10 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru yumurtadan biraz küçük bezelere bölüp, çay tabağı büyüklüğünde avuç içerisinde açın. İçine rendelenmiş kaşar peyniri ve minik doğranmış sucukları koyup, iki ucunu birleştirip, parmak uçlarıyla bastırarak yapışmasını sağlayın. Yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizip, üzerine ayırdığınız yumurtanın sarısına az sıvı yağ döküp, karıştırıp fırça yardımı ile poğaçaların üzerine sürün. Susam, çörekotu, haşhaş seçeneklerinden istediğinizi serpin. Sonra 180 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder