MALZEMELER
• 3 Amasya elması
• 4 yumurta
• 3 su bardağı un
• 2 su bardağı toz şeker
• Yarım su bardağı süt
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 1 su bardağı sıvıyağ
• 1 su bardağı kabuksuz fındık
• 1 yemek kaşığı toz tarçın
Ayrıca
• 1 limon suyu
• 1 yemek kaşığı bal
HAZIRLANIŞI
Fırını 180 dereceye ayarlayıp, dikdörtgen veya kare bir kek kalıbını yağlayın. Elmaları soyup ince olarak dilimleyin ve bir kapta bal ve limon suyuyla karıştırıp kenara alın. Başka bir kapta yumurtaları iyice çırpıp önce toz şeker ardından süt ve yağı ekleyin. Elenmiş un, tarçın, kabartma tozu ve vanilya tozunu da ekleyip çırpmaya devam edin. Elmaları ekleyip tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırın. Kek kalıbına kek hamurunu boşaltın ve üzerine fındık kırıklarını serpiştirin. Fırını 170 dereceye düşürüp 50 dakika pişirin ve kare olarak kesip servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder