MALZEMELER
• 1 paket hazır pandispanya kek
• 1 portakal kabuğu rendesi
• 4 orta boy kırmızı pancar
• 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 çubuk tarçın
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 2 yumurta sarısı
• Yarım su bardağı süt
• Servis için yoğun süt kreması
• Rendelenmiş beyaz çikolata
• 1 yemek kaşığı hindistancevizi tozu
HAZIRLANIŞI
Portakal kabuklarını bir kaç kez çok sıcak suya tutup ardından soğuk suya tutun. Ardından bir kaba toz şekeri alıp benmaride portakal kabuğu ile biraz kaynatın. Pancarları çok az suda yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan pancarların kabuklarını soyup blenderdan geçirin. Benmarideki portakallı şekerin içine aktarın, üzerine tereyağını, çok az suda erittiğiniz nişastayı, çubuk tarçını ekleyip tüm malzemeler karışana kadar ısıtarak iyice karıştırın. 5-10 dakika kadar sonra çubuk tarçını çıkartıp, yumurta sarılarını tek tek kırıp hızla çırpın ve ocaktan alın. Hazır pandispanya tabanının bir yüzünü yayvan bir tepsiye döktüğünüz süt ile ıslatın. Ters çevirip uygun bir kalıba koyun. Üzerine pancarlı dolguyu koyup düzgünce yayın. Buzdolabında soğuması için en az 4 saat bekletin. Rende beyaz çikolatayı üzerine serpip, kremayı hindistancevizi ile iyice karıştırın ve servis yaparken yanında bir tatlı kaşığı çırpılmış hindistancevizli kremayla birlikte sunun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder