Fırında Kadınbudu Köfte Tarifi

MALZEMELER
• 500 gr. yağsız kıyma
• 2 adet orta boy kuru soğan
• 2 yemek kaşığı sıvıyağ
• 2 yemek kaşığı pirinç
• 1 adet yumurta
• 1 çay kaşığı tuz, karabiber
• 1 çay kaşığı, kimyon, yenibahar

Üzeri için;
• 1 yemek kaşığı un
• 1 adet yumurta
• 2 yemek kaşığı galeta unu


YAPILIŞI
Kıymanın yarısını ve rendelenmiş soğanı orta boy bir tavaya koyup orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 5 dakika kadar kavurun.
Üzerine 2 yemek kaşığı sıvıyağı ilave edip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alarak soğuması için bir kenarda bekletin. Diğer taraftan, pirinci 2 su bardağı tuzlu suda yaklaşık 10 dakika haşlayıp süzün. Kalan çiğ kıymayı derin bir kaba koyun. Üzerine soğumuş olan kavrulmuş kıymayı ve haşlanmış pirinci ekleyip yumurtayı kırın.Tuz, karabiber, kimyon ve yenibaharı serpip malzemeler birbirine karışıncaya kadar yoğurun. Hazırladığınız köfte hamurunun üzerini temiz bir mutfak peçetesiyle kapatıp buzdolabında en az 1 saat kadar dinlendirin. Unu bir tabağa koyun. Yumurtayı bir kaseye kırıp çatalla çırpın. Başka bir tabağa da galeta ununu serpiştirin. Fırın tepsisini ya da kabını sıvıyağla hafifçe yağlayın. Buzdolabından çıkardığınız köfte hamurundan pinpon topu büyüklüğünde kopararak yuvarlayın. Yuvarlak köftelerin üzerine hafifçe bastırarak yassı hale getirin. Hazırladığınız köfteleri önce una, sonra yumurtaya en son da galeta ununa bulayarak fırın tepsisine yerleştirin.
Köfteleri 175 dereceye ayarladığınız fırında en az 30 dakika pişirip çıkarın. Üzerine yağ koymadan pişirdiğiniz sarmısaklı domates sosu gezdirip yanında haşlanmış sebzelerle servise sunun.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder