MALZEMELER(4 KİŞİLİK)
1 adet yumurta
10 kahve fincanı un
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı margarin
Tuz
Yeterince su
İçi için:
4 adet orta boy haşlanmış patates
1 adet orta boy soğan
Yarım su bardağı sıvı yağ
Tuz, pulbiber
HAZIRLANIŞI
Unun ortasını açıp suyu, yumurtayı, tuzu ilave edelim. Malzemeler özleşene dek iyice yoğuralım. Sert ve özlü bir hamur elde edelim. Hamurun üzerine nemli bir bez örterek 15-20 dakika dinlendirelim. Bu arada haşlanmış patatesleri soyup, soğumadan hemen rendeleyelim. Soğanı küçük küçük doğrayıp, sıvı yağda pembeleştirelim. Rendelenmiş patateslere tuz ve kırmızı pul biber ekleyelim. 1 dakika daha çevirip, ateşten alalım. Hamurdan yumurta iriliğinde bezeler koparalım. Hafifçe unlanmış zeminde bezelerin üzerini sık sık unlayarak mantı yufkasından çok az kalınca yufkalar açalım. Çay bardağı yardımı ile yufkadan yuvarlak parçalar keselim. Yuvarlak parçaların ortalarına patatesli harçtan koyalım. Karşılıklı kenarları pililer yapıp iyice sıkıştırarak, kapatalım. Tencereye yeterince su alıp, kaynatalım. 1 çorba kaşığı sıvı yağ ekleyelim. Hamurları haşlayalım. Dibe yapışmaması için hamurları tencereye atınca tahta kaşıkla zedelemeden karıştıralım. Haşlanan mantıları delikli kepçe ile tencereden alalım. Yağı eritip salça ve pulbiberi ekleyelim. Ateşten alıp haşlanan mantıların üzerine gezdirelim. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder