MALZEMELER
• 3 yumurta sarısı
• 3 yumurta akı
• 1 su bardağı zeytinyağı
• 1 su bardağı süt
• 1,5 su bardağı un
• Yarım su bardağı mısır nişastası
• 1 paket kabartma tozu
• 1 portakal kabuğu rendesi veya limon
• 1 çay kaşığı portakal esansı
• 2 taze hurma püresi
• Bir tutam tuz
AYRICA
• 1 yemek kaşığı un
• 2 yemek kaşığı toz şeker
HAZIRLANIŞI
Yumurta sarısı ve pudra şekerini çırpın. Süt ve zeytinyağını ekleyip çırpmaya devam edin. Başka bir kaba un, kabartma tozu ve pudra şekerini ekleyip harmanlayın. Karışımı diğer kaba aktarıp tel çırpıcıyla her iki karışımı karıştırın. Portakal kabuğu rendesini ekleyin. Bir tutam tuz ile yumurta akını çırpın. Kek hamuruna ilave edip havalandırarak karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye boşaltın. Hurma püresine un ve toz şekeri ekleyip çırpın. Kek hamurunun üzerine iki parmak boşluklarla düz çizgi halinde akıtın. Hurma püresi yavaşça dibe çöküp kaybolacaktır. Keki 180 dereceli fırında 10 dakika daha sonra ısıyı 160 dereceye düşürüp 1 saat kontrollü olarak pişirin. Kare dilimlere ayırıp servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder