Yeşil Zeytinli Poğaça

MALZEMELER
• 500 gr. un
• 1 su bardağı süt
• 1 yumurta
• 200 gram margarin (oda sıcaklığında)
• 1 çay kaşığı tuz
• 100 gr. yeşil zeytin (dilimlenmiş)
• 100 gr. beyaz peynir
• 1 tatlı kaşığı çörek otu

ÜZERİ İÇİN
• 100 gr. rende gravyer peyniri




HAZIRLANIŞI
Un, süt, yumurta ve margarinle hamur hazırlayın. Top şekline getirim 20 dk. dinlendirin. Peyniri çatalla ezip yumuşatın, yumurtanın beyazı, çörek otu ve yeşil zeytin ile karıştırıp iç malzemesini hazırlayın. Hamuru tekrar yoğurup 24 ceviz büyüklüğünde parçaya ayırın. Her parçayı avuç içinizde inceltip içine zeytinli harcı koyup kapatın. Kapattıınız yer aşağıya gelecek şekilde önce yumurta sarısına sonra gravyer peynirine batırıp, tepsiye dizin 180 derecede 50-60 dk. pişirin.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder