MALZEMELER(5 KİŞİLİK)
250 gr. iç fındık
2 çay bardağı toz şeker
4 yumurta
2 yumurta akı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt kreması
Yarım su bardağı labne peynir
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 tutam tuz
HAZIRLANIŞI
Toz şekerin yarısı ile fındıkları robotta çekip derin bir kaba alın. Kalan toz şekerle yumurta sarılarını köpük köpük oluncaya kadar çırpıp fındıklı karışıma ilave edin. Yumurta aklarını bir tutam tuz ve un ile kar haline gelinceye kadar çırpın ve fındıklı karışıma ekleyip karıştırın. 22 cm. çapındaki kalıbı sıvı yağla yağlayıp hazırladığınız hamuru dökün. Isıtılmış 180 dereceli fırında 40 dakika pişirin. Servis tabağına alıp ılınmaya bırakın. Üzerine pudra şekeri serpin.
Süt kreması ile labne peynirini çırpıp sos kalıbına alın. Fındık kekini dilimleyip krema sosu eşliğinde servis yapın. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder