MALZEMELER(4 KİŞİLİK)
2 adet balık
(Palamut, levrek, kefal, uskumru)
4 adet kuru soğan
4 adet havuç
2 adet domates veya 1 çorba kaşığı salça
10 diş sarımsak
1 demet maydanoz
Yarım kahve fincanı sirke
Yarım adet limonun uyu
1,5 çay bardağı zeytinyağı
Yeterince tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
Yazdığım balıklardan hangisini seçerseniz seçin hiç önemli değil. Balıkları ister yuvarlak, ister fileto şeklinde keselim, bol tuzlu suda yıkayıp temizleyelim. Patatesleri ve havuçları soyup bir parmak kalınlığında tavla pulu büyüklüğünde keselim. Kuru soğanları da soyup, piyazlık doğrayalım. Bir tencereye sıvı yağı koyup içine soğanları atıp, pembeleştirelim. Yeterince tuz ve karabiber ilave edelim. Kıydığımız sarımsakları ve havuçları, soğanlara ilave edip beş dakika daha kavurduktan sonra kabuklarını soyup kuşbaşı kestiğimiz domatesleri katıp biraz daha kavuralım. Daha sonra patatesleri ve yeterince suyunu ilave edip, sebzelerin pişmelerini sağlayalım. Sebzeler pişince, sirkeyi ve limon suyunu katalım. İnce kıydığımız maydanozları, fırın tepsisinin içine serpip, hazırladığımız harcın yarısını, maydanozların üzerine yayalım. Yıkadığımız balıkları dizip, geri kalan harcı ve maydanozları da balıkların üstüne dökelim. 200 derecede ısıttığımız fırında, balıkların üstü kızarıncaya kadar pişirelim. Fırından çıkarıp, ılık olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder