Mantarlı Fırın Makarna

MALZEMELER
• 1 paket fiyonk makarna
• 3 yemek kaşığı tereyağı

Sosu için
• 4 su bardağı süt
• 2 yemek kaşığı un
• 300 gr. mantar
• Yarım demet maydanoz
• 1 kahve fincanı zeytinyağı
• 100 gram gravyer peyniri (rende)

Üzeri için
• yeteri kadar kaşar peyniri


HAZIRLANIŞI
Makarnayı haşlayıp soğuk sudan geçirin ve süzün. Mantarları temizleyip ince ince doğrayın. Az yağda hafifçe soteleyip kenara alın. Derin bir kapta 1 fincan zeytinyağı ve unu kısık ateşte kavurun. Üzerine yavaş yavaş oda sıcaklığındaki sütü ilave ederek yoğun kıvamda pütürsüz bir beşamel sos hazırlayın. Sosu ocaktan alın ve içine mantarları ve gravyer peynir rendesini makarna ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip harmanlayın. Kare bir fırın tepsisini iyice yağlayıp tepsiye aktarın. Üzerini geniş bir kaşığın sırı veya spatula ile bastırarak düzeltip bol kaşar peyniri rendesi serpin. 200 derecede fırının ızgarasında peynir kızarana kadar pişirip kare dilimler halinde servis yapın.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder