Muzlu Islak Kek

MALZEMELER(8 kişilik)
3 muz
175 gr. margarin
3 yumurta
1,5 su bardağı un
175 gr. toz şeker
2 çay bardağı toz şeker
1 kahve fincanı süt
75 gr. çekirdeksiz kuru üzüm
50 gr. damla çikolata

Sosu için:
50 gr. margarin
2 çorba kaşığı esmer şeker
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı şerbet
1 çay bardağı krema



MALZEMELER
Muzları soyup 2 tanesini püre haline getirin. Yumuşatılmış margarini bir kaba alıp şeker, 3 yumurta ve un ekleyerek mikserle çırpın. Süt, muz püresi, damla çikolata ve kuru üzümleri ekleyip tekrar karıştırın. 8 küçük kalıbı yağlayıp hazırladığınız karışımı kalıplara paylaştırın. 180 dereceli fırında 15 dakika pişirin. Sos için, margarini küçük bir tencereye alın. Şekeri ilave edip eriyene kadar kısık ateşte karıştırın. Ocaktan alıp krema ile şerbeti ekleyin. Pişen kekler soğuyunca servis tabakları ters çevirerek çıkartın. Üzerlerine sosu paylaştırın. Kalan muzu ince dilimleyip üzerini süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder