Nazlı Fatma Tarifi
Malzemeler :
2 Su B. Söke Un
200 Gr. Tereyağı
3 Yumurta Sarısı
İç Harcı İçin:
Ceviz İçi
Şerbeti İçin:
5 Su B. Toz Şeker
3 Su B. Su
1 Dilim Limon
Hazırlanışı
Karıştırma kabına unu, yumurta sarılarını ve oda sıcaklığındaki tereyağı koyup karıştırın. Elde ettiğiniz hamurun kıvamı yumuşak olacağı için buzdolabında bekletin. Hamuru bezelere bölün ve ince ince açın. Cevizleri doğrayıcıdan geçirin. Açtığınız hamurları 3 ayrı şekille tepsiye dizebilirsiniz. Birincisi gül şeklinde; Hamuru iki taraftan katlayın. Ortasına ceviz koyun. Diğer iki kenarı katlatın.
Dört köşesini de ortaya doğru katlayın. İkincisi devetabanı şeklinde; hamuru dört tarafından ortasına doğru büzün. Bir köşesini ortaya doğru katlayın. Cevizi koyun. Diğer kenarları da üstüste katlayın ve ters biçimde tepsiye alın.
Üçüncü şekil için; açtığınız hamuru dört tarafından katlayın. Ortasından dörde bölün. Ara katlarına ceviz koyun ve muska gibi sarın. Hepsini yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında 5 dakika kadar pişirin. Ardından 150 derecelik fırında pişirmeye devam edin.Şerbeti hazırlarken; tencerede suyu, şekeri ve limonu kaynatın. Tatlı piştikten sonra soğutun. Soğuk ya da ılık tatlıya sıcak şerbeti dökün.
Alıntıdır.
Etiketler:
TATLILAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder