MALZEMELER
4 adet dana incik dilimi
Bir çay bardağı pirinç sirkesi
5-6 adet kereviz sapı
2 bütün sarımsak (kabuğuyla)
2 adet havuç
1 su bardağı tavuk suyu
1 büyük kuru soğan
2 adet domates
Bir tutam taze biberiye dalı
Bir tutam taze kekik dalı
3 yemek kaşığı tereyağı
2 adet defne yaprağı
Yeteri kadar taze çekilmiş karabiber
Yeteri kadar tuz ve un
Gremolata için
Bir demet maydanoz
2 limon kabuğu rendesi
2 diş ezilmiş sarımsak
HAZIRLANIŞI
Etleri yıkayıp kağıt havluyla kurulayın. Üzerlerine tuz ve karabiber serpin, her iki tarafını iyice unlayıp silkeleyin. Sarımsakları kabuğuyla sudan geçirip kurulayın ve enlemesine ikiye kesin. Etleri derin ve geniş çaplı (tercihen dökme demir) tavada bir yemek kaşığı tereyağıyla alt üst ederek yüksek ateşte kısa süre kızartın. Ardından tavadan çıkarın ve aynı tavaya kalan tereyağını ilave edin. İrice doğranmış soğan, kereviz sapı ve havucu ekleyin. Sebzeler iyice sotelenince ocağın altını açıp sirkeyi dökün.
Beş dakika sonra etleri içine yerleştirip tavuk suyunu, irice doğranmış domatesi, baharatları, ikiye kestiğiniz kabuklu sarımsağı, tuz ve karabiberi koyup kapağını kapatın. Ocağın altını iyice kısın ve üç saat kapağını hiç açmadan pişirin. Ocağın altını kapadıktan sonra da beş dakika kapalı tutun.
Gremolata için maydanozu incecik kıyın, limon kabuğu ve sarımsak ile iyice karıştırın. Çukur tabaklara suyuyla birlikte servis edilen ossobuccoların üzerine serpin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder