MALZEMELER
• 6 patates
• 20 cm’lik kare veya dikdörtgen fırın kabı
• 1 küçük paket krema
• 1 su bardağı kadar rendelenmiş gravyer peyniri
• Yeteri kadar kaşar peyniri rendesi
• Karabiber
• Bir tutam taze biberiye
• Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Patatesleri soyup biraz tuz atılmış, az suda diri olacak şekilde haşlayın. Haşlanan patatesleri ince olarak dilimleyin. Geniş bir kapta krema, peynir ve incecik kıyılmış taze biberiye ve karabiber ile dikkatlice harmanlayın. Tereyağı ile yağlanmış fırın kabına düzgünce yayıp, üzerine bastırın. Üstüne kaşar peyniri rendesini serpip 180 derecede 20 dk. üzeri kızarana kadar pişirin. Küçük kare dilimlere kesip yemeklerin yanında servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder