MALZEMELER(4 KİŞİLİK)
1 adet karnabahar
8-10 dilim pastırma
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, muskat
HAZIRLANIŞI
Karnabaharın yapraklarını ayıklayıp yıkayalım ve çiçek çiçek ayıralım. Tuzlu kaynar suda iri kalacak şekilde haşlayalım. Tencerede sıvı yağı kızdırıp unu ilave ederek pembeleşinceye kadar kavuralım. Sütü yavaş yavaş ekleyip bir beşamel sos hazırlayalım. Tuz, karabiber ve muskatı ekleyelim. Geniş bir fırın kalıbına karnabaharları dizelim. Üzerine hazırladığımız sosu ve pastırma dilimlerini yerleştirelim. Tereyağını küçük parçalara bölerek serpiştirelim. 200 dereceli ısıtılmış fırında sos koyulaşıp pastırmalar kızarana kadar 15 dakika kızartalım. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder