Çilek Soslu Cheesecake

MALZEMELER(10 KİŞİLİK)
Yarım kg un
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı süt
250 gr. margarin
250 gr. tuzsuz lor peyniri

Sos için:
250 gr. çilek
3 çorba kaşığı toz şeker




HAZIRLANIŞI
Bir kabın içinde 1 su bardağı toz şeker ile yumurtaları özleşene kadar çırpın. Margarini eritip ılıttıktan sonra toz şeker ve yumurta karışımına ekleyip karıştırın. Ardından 1 çay bardağı sütü, kabartma tozunu, vanilyayı, lor peynirini ve unu ekleyip malzemeleri iyice karıştırın. 20- 22 cm. çapındaki kelepçeli bir kalıbı yağlayın ve unlayın. Hamuru kalıba boşaltın. 200 dereceli fırında 35-40 dakika, üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkartıp tel üzerinde soğutun. Bu arada sos için, çilekleri ve toz şekeri blendırdan geçirip püre yapın. Püreyi bir tencereye alıp, sadece rengi değişene kadar kısık ateşte 3-4 dakika kadar pişirin. Keki dilimleyip üzerine sosu gezdirdikten sonra ılıkken servis yapın. Afiyet olsun.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder