MALZEMELER(6 KİŞİLİK)
12-14 adet kuzu pirzola
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 yemek kaşığı un
Sosu için:
3 adet yumurta
6 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz, karabiber
2 adet patates
Kızartmak için:
Yarım su bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Bir yemek kaşığı unu geniş bir tabağa koyup tuz ve karabiber serptikten sonra karıştıralım. Sıvı yağı geniş bir tavada kızdırıp pirzolaları unlu karışıma bulayıp önlü arkalı ikişer dakika kızartalım. Pirzolalar kağıt havlu serili bir tabağa alıp fazla yağlarını çektirelim. Patatesleri dörde bölerek kabuklarıyla birlikte haşlayalım. iyice yumuşayan patatesleri soyup rendeleyelim. Üzerine yumurta kırarak çatalla karıştıralım. Tuz ve karabiber serperek kaşar peyniri de ilave edip iyice harmanlayalım. Hazırladığımız patatesli sosu, kızarmış pirzolaların iki tarafına bıçakla sürelim. Üzerlerine elle bastırarak sosun pirzolaları iyice sarmasını sağlayalım. Tavadaki sıvı yağı tekrar kızdırıp püreyle kaplı pirzolaların her iki tarafını da sapsarı oluncaya kadar kızartalım. Servis tabağına alıp yanında yeşil salatayla servis yapalım. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder