Patatesli Tavuk Tarifi

MALZEMELER
• 1 bütün tavuk
• 1 büyük soğan
• 6 patates
• 1 su bardağı domates püresi
• 2 dilimlenmiş domates
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• Kızartmak için ayçiçek yağı
• Tuz, Karabiber



HAZIRLANIŞI
Tavuğu 5 su bardağı su ile derin bir tencereye alın. Soğanı soyup bütün olarak yanına atın. Tuz ilave edip kısık ateşte 1 saat pişirin. Soğuyunca iri parçalara ayırın. Bu arada patatesleri kalınca dilimleyip sıvıyağda fazla olmamak koşuluyla alt üst kızartın. Üzerleri altın sarısı olacak fakat çok da pişmeyecek. Geniş bir tencereye tavuk parçalarını düzgünce yerleştirin, üzerine patates dilimlerini sıralayın. Patates püresine biraz tuz atıp 1 su bardağı tavuğun haşlama suyuyla birlikte yemeğin üzerine gezdirin. Domates dilimlerini üzerine sıralayıp kapağını kapatın. Kısık ateşte 30 dk. kadar pişirip servis yapın. Bu yemeğe arzu ederseniz acı pul biber veya yeşil taze biber ekleyebilirsiniz.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder