Portakallı Üzümlü Kek Tarifi

MALZEMELER
• 300 gram margarin
• 4 su bardağı un
• 2,5 su bardağı toz seker
• 1 su bardağı Antep fıstıgı
• 6 yumurta
• 1 su bardağı süt
• 1 su bardağı pirinç unu

Portakal Sosu
• 2 su bardağı toz seker
• Yarım su bardağı su
• 1 su bardağı portakal suyu
• 1 çay kaşığı tarçın
• 1 çay kaşığı kakule
• 1 çay kaşığı vanilya
• 1 portakal kabuğu rendesi




HAZIRLANIŞI
Portakal sosu için bir tencerede seker ve portakal suyu ve suyu kaynatın. Daha sonra içine tüm sos malzemelerini ilave edip bir taşım kaynatın ve soğumaya bırakın. Fırınını 180 derecede ayarlayın ve büyük kare veya dikdörtgen bir kek kalıbını yağlı kağıt ile döşeyin ve yağlı kağıdı tereyağı ile inece bir tabaka olacak şekilde yağlayın. Üzerine Antep fıstığını yayın. Büyük bir kasede, şeker ve oda sıcaklığındaki yağı mikserden çırpın. Sırasıyla yumurta, süt, portakal sosunun dörtte üçünü, unu ve unu ilave ederek tahta bir kaşıkla karıştırın. Fırın tepsisine düzgünce döküp 40 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra ters çevirip kağıdını çıkartın. Ilık olan şurubu üzerine dökün. Soğuk olarak servis yapın.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder