MALZEMELER(6 KİŞİLİK)
6-7 adet enginar
1 adet soğan
2 çorba kaşığı Orkide margarin
Yarım limonun suyu
1 adet kesme şeker
1 su bardağı su
250 gr. kuşbaşı kuzu eti veya dana eti
1 adet domates
5-6 dal dereotu
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
İster kuzu etiyle, ister dana etiyle; nasıl istiyorsanız öyle yapabilirsiniz. Yalnız dana etini önceden pişirmelisiniz. Önce soğanı temizleyip yarım ay şeklinde doğrayalım, 1 çorba kaşığı margarinde kavuralım. Enginarları temizleyip bütün olarak soğanlarla birlikte yayvan bir tencereye alalım. Üzerlerine limon suyu, kesme şeker, tuz ve bir bardak su ekleyerek 20 dakika pişirelim. Enginarlar pişerken kuzu etini kalan margarinle iyice kavuralım. Domatesin kabuklarını soyup, küp küp doğradıktan sonra ete ilave ederek birlikte 10 dakika daha pişirelim. Tuz, karabiber ve ince doğranmış dereotunu da ekleyip ocağı kapatalım. Diğer tenceredeki enginarların içlerine bu harcı koyup 10 dakika daha pişirelim ve sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder