Malzemeler :
Sebze Soteli Fırında Levrek:
2 Levrek
Tuz
Karabiber
Mantolamak İçin:
Söke Un
Yumurta
Tost Ekmeği
Yeşil Soğan Yaprağı
Maydanoz
Garnitürü İçin:
1 Kase Soya Filizi
2 Havuç
Yarım Pırasa
1 Patates
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Salatası İçin:
Kırmızı Soğan
Çeri Domates
Marul
Hazırlanışı
Levrekleri temizleyip dilimleyin. Üzerlerine tuz ve karabiber dökün. Yeşil soğanı ince ince kıyın. ekmekleri iyice ufalayın. İkisini bir tabakta karıştırın. Yumurtayı kırıp çırpın. Balık dilimlerini önce iki taraflı olarak una bulayın. Sonra tek tarafını yumurtaya ve ekmeğe batırın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Garnitürü hazırlarken; patatesi, havucu ve pırasayı ince ince doğrayıp yağda kavurun. Tuzunu ve karabiberini ilave edin.
Salata malzemelerini doğrayın ve servis tabağının kenarlarına koyun. Ortaya sotelenen garnitürü dökün. Garnitürün üzerine pişen balıkları alın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder