MALZEMELER
• 6 dilim ince tavuk göğüs eti
• 12 dilim jambon veya salam
• Yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
• 4 domates
• Yarım demet maydanoz
• 4 diş sarımsak
• Yeni çekilmiş karabiber
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• Tuz
HAZIRLANIŞI
Tavuk eti, zeytinyağı, sarımsak, tuz, karabiberi harmanlayın. Tavuk etlerini tezgaha alıp içlerine 2’şer jambonu koyup rulo şeklinde sarın. Açılmaması için 2 kürdanla tutturun. Tereyağla yağlanmış tepsiye sıralayın. Domatesleri püre yapın. Maydanozu kesin. Püreye biraz tuz ekleyip maydanoz ve biraz zeytinyağı ile karıştırıp tavuk etlerinin üzerine aktarın. Kaşar peyniri rendesini serpip üzerine folyo kapatıp 180 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Ardından folyoyu çıkartıp 10 dakika da üzerindeki peynirlerin kızarmasını bekleyin ve servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder