MALZEMELER
• 1 litre tavuk suyu
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 yemek kaşığı un
• 1 yumurta sarısı
• Yarım çay bardağı iri bulgur
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı kuru nane
• Yeteri kadar tuz ve kırmızı biber
HAZIRLANIŞI
Tavuk suyunu derin bir tencerede ocağa alın. Kaynayınca bulguru ilave edin. Biraz karıştırıp beş dakika sonra ayrı bir kapta yumurta sarısı, un ve yoğurdu derin bir kasede çırpın. Çorbanın suyundan az miktar üzerine ekleyip iyice karıştırın. İyice karışan bu karışımı tavuk suyuna ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Nane ve kırmızı biberini ekleyip ocaktan alın. Bu çorbayı bir saat dinlendirirseniz lezzeti dağa yoğun olacaktır. Arzu ettiğiniz zaman ısıtıp servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder