Tavuk Suyuna Sebze Çorbası Tarifi

MALZEMELER
• 2 sap pırasa
• 1 yeşil kabak
• 1 patates
• 1 havuç
• Yarım su bardağı bezelye (dondurulmuş)
• 8-9 mantar
• Yarım su bardağı krema
• 4 su bardağı tavuk suyu
• Bir tutam zencefil tozu
• Tuz



HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeyi büyükçe dilimlerle doğrayıp hazırlayın. Birazcık zeytinyağında mantarları soteleyin. Tavuk suyunu ilave edip, pırasa, kabak, patates, havucu ekleyip kaynatın. Bu malzemeyi blenderdan geçirdikten sonra içine, bezelye, krema, zencefil tozu ve tuzunu ekleyip 5-10 dk. orta ateşte karıştırarak kaynatın. Sıcak olarak servis yapın.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder