MALZEMELER(6 KİŞİLİK)
6 adet yufka
1 su bardağı pirinç
Yarım paketten biraz fazla margarin
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı yoğurt
2 yumurta
1 tavuk göğsü
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Önce tavuk göğsünü haşlayıp kemiklerinden ayırın. Tavuk etini küçücük doğrayıp bekletin. Pirinci yarı yarıya haşlayın. Sulu kalmışsa suyunu süzerek tavuk etine ilave edin. Tuzunu, biberini ayarlayıp harmanlayın. Fırın tepsisini yağlayıp bir yufkayı yayarak kenarlarını dışarı taşırın. Margarini eritip süt, yoğurt ve bir yumurtayı ilave ederek karıştırın. Yufkaların aralarına bu harçtan eşit miktarda gezdirip, üç yufkayı buruşturarak üst üste serin. Üçüncü yufkanın üzerine de bu harçtan gezdirip, tavuklu harcı yayın. Kalan uç yufkayı da aynı şekilde tepsiye alın. Yufkaları kare dilimler halinde keserek kalan harcı üzerine gezdirin. Bir yumurtayı kırıp çırparak yufkaların üzerine gezdirin. 200 dereceli fırında pişirin. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder