Tofulu Hokaydo Böreği Tarifi

Malzeme listesi
Hamuru için;
• 2 adet hazır yufka(veya pirinç yufkası)
• 16-18 adet spagetti makarna(Çin eriştesi de kullanabilirsiniz.)

Kızartmak için;
• 1 su bardağı sıvıyağ

ıçi için;
• 2 adet haşlanmış tavuk göğüs eti
• 2 adet yeşil taze soğan
• 1 su bardağı haşlanmış bezelye(Konserve bezelye de kullanabilirsiniz.)
• 1 tatlı kaşığı toz biber
• 1 su bardağı rendelenmiş tofu(1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri de kullanabilirsiniz.)
• 1 çay kaşığı kimyon
• 1 çay kaşığı tuz, karabiber




YAPILIŞI
Soya fasulyesi ürünü olan tofu çok yumuşak ve peynir görünümlüdür. Çin mutfağında çok kullanılır. Özellikle yüksek protein değeri nedeniyle vejetaryenlerin en gözde yiyeceklerindendir. Bu börek için kullanacağınız tofu rendelenmiş olmalı. (Rendelenmiş taze kaşar peyniri de kullanabilirsiniz.)
Haşlanmış tavuk etini kuşbaşı şeklinde doğrayıp derin bir kaba koyun. Üzerine tofu ya da rendelenmiş peyniri katın. Üzerine incecik doğradığınız yeşil soğanı, haşlanmış bezelye, kırmızı biber, karabiber ve tuzu ilave edip karıştırın.
Makarnayı kaynayan tuzlu suya batırın ve yumuşayıncaya kadar bekletip çıkarın. Hazır yufkaları üst üste koyun.(Çinlilerin pirinç yufkasını da kullanabilirsiniz.) Yufkaları sekiz eşit parçaya bölecek şekilde kesin. Böylece toplam 16 adet üçgen yufka parçası elde etmiş olacaksınız.
Yufkaların uzun kenarına tavuklu harçtan ikişer yemek kaşığı kadar koyun. Yan taraflarını içe doğru katlayıp sigara böreği gibi sarın. Haşlanmış makarnayı böreğin üzerine fiyonk gibi bağlayın.
Diğer taraftan, sıvıyağı derin bir tavada kızdırın. (Wok tavası kullanmanızı öneririm.) Börekleri kızgın yağda önlü arkalı üzerleri altın sarısı oluncaya kadar kızartın.
Börekleri kağıt peçete serdiğiniz tabağa alıp fazla yağını çektirin. Sıcak sıcak servise sunun.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder