Dana Yahni Tarifi

MALZEMELER
• 1 kilo dana kuşbaşı
• 1 su bardağı domates püresi
• 2 havuç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
• 4-5 diş sarımsak
• 2-3 taze soğan
• 2 orta boy kuru soğan
• 1 tarçın kabuğu
• 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
• 1 tatlı kaşığı kimyon
• 2 defne yaprağı
• Taze çekilmiş karabiber
• Yeteri kadar tuz


HAZIRLANIŞI
Tereyağını ve soğanı ve sarımsağı kavurup, havucu ekleyin. Dana etini de ekleyip ocağın altını açın ve kızarmaya başlayınca ocağın altını kısıp 1-2 parmak su ilave edin ve kapağını kapatıp, ara sıra suyunu kontrol ederek 30 dakika pişirin. Domates püresini, defne yaprağını, baharatlarını ekleyin. Kasede un ve 1 çay bardağı ılık suyu iyice karıştırın. Tencereye unlu suyu ilave edip, yarım saat kısık ateşte pişirin. Daha sonra karıştırıp çubuk tarçını içinde alın ve patatesle servis yapın.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder