MALZEMELER
• 2 su bardağı dondurulmuş vişne
• 1 çay bardağı tozşeker
• 1 paket vişneli toz jöle(200 gr)
• 2 su bardağı sıcak su
• 1 su bardağı soğuk su
• 2 poşet toz kremşanti
• 2 su bardağı soğuk süt
• Varsa 1 su bardağı hazır süt kreması (200 ml)
YAPILIŞI
Dondurulmuş vişneyi derin bir kaba aktarıp üzerine tozşekeri serpiştirin. Tozşekerin içinde 30 dakika kadar beklettiğiniz vişneyi küçük bir tencereye aktarın. Vişneyi kısık ateşte şeker eriyip suyu kaynayıncaya kadar pişirdikten sonra ocaktan alın.
Diğer taraftan, kremşanti ve soğuk sütü derin bir kapta iyice katılaşıncaya kadar, 3-4 dakika çırpın ve buzdolabında bekletin. Son olarak, toz jöleyi derin bir kaba koyup üzerine sıcak suyu ekledikten sonra sürekli karıştırarak eritin. Üzerine soğuk suyu hemen ilave edip tekrar karıştırın.
Pişirdiğiniz vişneyi jölenin içine aktarıp kâselere ya da kup bardaklarına paylaştırın. Üzerlerine kaşık ya da krema sıkacağı yardımıyla buzdolabında bekleyen kremşantiyi şekil vererek paylaştırın. (ısterseniz kremşantinin içine süt kreması da ekleyebilirsiniz.)
Tatlıları buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra mevsim meyveleriyle süsleyip servise sunun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder