Yazma Çörek


MALZEMELER
5 Su B. Söke Un
Yarım P. Yaş Maya
1 Çay B. Süt
1 Çay B. Mısırözü Yağı
Tuz
Toz Şeker
Alabildiği Kadar Ilık Su

Arakatları Yağlamak İçin:
2 Çorba K. Tereyağı
Yarım Çay B. Sıvıyağ

Üzeri İçin:
Yumurta




Hazırlanışı
Unun ortasına mayayı koyun. Unun ortasını havuz gibi açıp sütü ve yağı dökün. Mayayı elinizle eriterek ortasından karıştırın. Kenarlara şekeri ve tuzu serpin. Ara ara ılık su ilave ederek hamuru yoğurun. Kulak memesinden daha yumuşak kıvamda bir hamur olmalı. Hamuru 18-20 bezeye ayırın.
Bezelerden biri büyük olmalı. Diğer bezeleri orta büyüklükte açın. Her açtığınız hamurun üzerine tereyağı ve sıvıyağ karışımından sürün. Yağladığınız hamurları üstüste dizin. Büyük bezeyi de açın. Diğer hamurları büyük hamurun içine koyun. Kenarlarını kapatıp ters çevirin.
Pişireceğiniz tepsi boyutunda açın. Tepsiyi yağlayın ve hamuru yerleştirin. Çatal yardımıyla üzerinde delikler açın. 180 derecelik fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Pembeleşince fırından alın ve üzerine yumurta sarısı sürün. Tekrar fırına koyup pişmeye bırakın.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder