Yoğurtlu Ev Kebabı

4 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ 20 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ 15 DAKİKA

MALZEME LİSTESİ
* 250 gr yağsız kıyma
* 1 adet orta boy kuru soğan
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber
* 4 adet orta boy pide ya da 6 dilim kızarmış tost ekmeği
* 2 su bardağı yoğurt
* 2 diş sarmısak

Kızartmak için;
* 4 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 tepeleme yemek kaşığı un

Üzeri için;
* 2 çay kaşığı tereyağı
* 2 çay kaşığı pul biber
* 2 çay kaşığı kuru nane



YAPILIŞI
Kıyma, rendelenmiş soğan, karabiber ve tuzu derin bir kaba koyup iyice yoğurun. Elinizi arada bir suya batırarak hazırladığınız harçtan vişne tanesi büyüklüğünde köfteler yapın.
Diğer taraftan, unu geniş bir tepsiye ya da tabağa yayın. Hazırladığınız köfteleri unun içinde tekrar yuvarlayın. Köfteleri 4 yemek kaşığı sıvıyağı kızdırdığınız tavada kızarttıktan sonra servis tabağına alın.
Pideleri ısıtıp tavla zarı formunda doğrayın ya da tost ekmeklerini küçük parçalar halinde dilimleyin. Ekmek parçalarını köftelerin üzerine paylaştırın. En üste sarmısaklı yoğurdu gezdirin.
Servis yapmadan önce bir tavada tereyağı, pul biber ve naneyi kızdırıp kebabın üstüne dökün. Bekletmeden sıcak sıcak servis yapın.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder