Zencefilli Zerdeçallı Karides Sote Tarifi

6 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 DAKİKA
PİŞME SÜRESİ: 10 DAKİKA

MALZEME LİSTESİ
* 12-16 adet büyük boy kabuklu karides
* 2 yemek kaşığı sirke
* 6 su bardağı su

Sos için;
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 adet yeşil taze soğan
* ½ çay kaşığı toz zencefil
* 2 çay kaşığı toz zerdeçal
* 1 su bardağı ılık tavuk suyu (Yarım paket hazır tavuk bulyonu ılık suda eriterek de hazırlayabilirsiniz.)
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber
* 1 demet maydanoz
* 4-5 yaprak taze fesleğen
* 1 su bardağı hazır süt kreması



YAPILIŞI
Kabuklu taze karidesleri orta boy bir tencereye koyun. Üzerine 6 su bardağı suyu ve sirkeyi ekleyip orta ısılı ateşte haşlayın. Su kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra karidesleri ocaktan alıp süzün. Kuyrukları kalacak şekilde kafalarını koparıp atın. Ortadaki kalın kabuklarını çıkardıktan sonra bir kenarda bekletin.
Diğer taraftan, zeytinyağını orta boy bir tavada kızdırıp zencefil ve zerdeçalı tavaya aktarın. Tahta bir kaşıkla karıştırarak yarım dakika, zerdeçal sarı rengini yağa verinceye kadar pişirin. Üzerine incecik doğradığınız yeşil soğanı (sadece yeşil kısmını kullanın) ekleyip karıştırarak yaklaşık 2-3 dakika kavurun.
Karidesleri ve 1 su bardağı tavuk suyunu da katıp kaynamasını bekleyin. Kaynamaya başlayınca incecik kıydığınız maydanoz ve taze fesleğeni ilave edip tuz ve karabiberi serpin. Kremayı aktardıktan sonra orta ısılı ateşte, 5 dakika daha pişirin. Yemeği servis tabağına aktarıp, sıcak sıcak servise sunun.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder