MALZEMELER
1 paket toz şanti
1,5 su bardağı soğuk süt
1 kase frambuaz
10 adet pötibör bisküvi
60 gr. damla çikolata
HAZIRLANIŞI
Geniş bir kaba toz şantiyi dökün. Üzerine soğuk sütü döküp, mikserle köpürtün. Yuvarlak kek kalıbının yarısına gelecek kadar şantili harcı koyup üzerine iri parçalar şeklinde kırılmış bisküvileri, frambuaz tanelerini ilave edip, geri kalan şantinin tamamını dökün ve kaşıkla üzerini düzeltip, derin dondurucuda bir gece bekletin. Ertesi gün kalıptan parfeyi çıkartabilmek için, kalıbı ters çevirip suya tutun. Parfeyi çıkartıp, servis tabağına alın. Üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata ve meyve soslarını döküp servis yapın. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder