Arapsaçlı Kuzu Kapama

MALZEMELER
• 1 kg. yemeklik kuzu eti
• 1 demet taze soğan
• 4 yaprak kıvırcık salata
• Bir demet arapsaçı
• 1.5 yemek kaşığı tereyağı
• 1 su bardağı su
• 3-4 diş sarımsak
• Tuz



HAZIRLANIŞI
Soğanı, marulu ve arapsaçını iyice yıkayıp süzgece alın. Arapsaçını incecik doğrayın ve yeşil soğanın sadece yeşil kısımlarını birer parmak eninde kesin. Marul yapraklarını olduğu gibi bırakın. Bir tavaya yağı koyup etleri alt üst biraz kızartın. Üzerine yeşil soğanı doğrayıp ekleyin su, tuz ve sarımsakları ilave edin. Daha sonra arapsaçını ve en üzerine marul yapraklarını kapatıp kapağını kapatın ve altını iyice kısıp 45 dakika kadar pişirin.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder