Portakallı Tepsi Muhallebi

MALZEMELER
• 4 portakal
• 4 su bardağı süt
• 4 yumurta sarısı
• Yarım su bardağı toz şeker
• 4 yemek kaşığı un
• 200 gr. beyaz çikolata
• 100 ml krema
• 1 yemek kaşığı patates nişastası
• Ayrıca yarım su bardağı toz şeker
• 100 gram rende bitter çikolata (veya çikolata damlaları)




HAZIRLANIŞI
Portakalların kabuklarını rendeleyip 3 kez önce sıcak ardından soğuk suya tutup iyice süzün. Kabukları rendelenmiş portakalların suyunu sıkın.
Portakal suyunu ve kabuklarını ayrı tencerelere koyup yarım bardak toz şekerden bir yemek kaşığını kabukların üzerine serpip kısık ateşte pişirin. Suyuna ise geri kalan sekeri ve patates nişastasını ekleyip kısık ateşte pişirin. Başka bir tencerede süt, yumurta sarıları, un ve diğer yarım bardak toz şekeri muhallebi olana kadar karıştırarak orta ateşte pişirin. İyice muhallebi kıvamına gelince içine bezaz çikolatayı ekleyip ocaktan alın. Kabı biraz ıslatıp fazla suyunu iyice süzün. Islak olan yüzeyine muhallebiyi döküp düzgünce yayın. Üzerine portakal peltesini ekleyip buzdolabında 4 saat soğutun. Üzerine çikolata rendesi ve portakal kabuklarını serpiştirip servis yapın.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder