Ayranlı Keşkek Tarifi

HAZIRLANIŞI
1 litre ayran
½ litre su
2 su bardağı ince bulgur (Haşıllık, simit veya düğü de denilen çok ince bulgur kullanın.)
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı un
50 gr tereyağı



YAPILIŞI:
Su ve ayranı geniş bir tencereye koyun. Bulgur ve tuzu ilave edip orta ısılı ateşte, kaynayıncaya kadar tahta kaşıkla karıştırın.
Unu 1 su bardağı suyla derin bir kapta ezin. Kaynayan çorbadan 1 kepçe kadar alıp unlu suya ekleyerek suyu ılık hale getirin. Unlu ılık suyu, çorbaya sürekli karıştırarak ilave edin.
Kısık ateşte karıştıra-
rak, un kokusu gidinceye kadar, 10 dakika daha pişirin. Bulgur iyice yumuşayınca tencereyi ocaktan alın ve yemeği derin bir kaba aktarın.
Ortasını havuz gibi açıp, kızdırdığınız tereyağını üzerine gezdirin. Yemeği sıcak sıcak servise sunun.
NOT: Bazı yörelerde ayran yerine kurutulmuş yoğurt da denilen kurut kullanılır.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder