HAZIRLANIŞI
1 su bardağı pirinç (çok su çekmeyen baldo pirinci kullanabilirsiniz)
4 su bardağı tatlı yoğurt (katı kısmından kullanmanızı tavsiye ederim)
4 su bardağı su
2 çay kaşığı tuz
50 gr tereyağı (katı yağ, sade yağ)
YAPILIŞI:
Pirinci bol tuzlu kaynar suda yaklaşık 40-50 dakika kadar bekletin. Süzüp yıkadıktan sonra tekrar süzün ve orta boy bir tencereye aktarın. Yoğurt ve suyu derin bir kaba aktarıp çatal ya da tel çırpıcı yardımıyla çırparak ayran kıvamına getirin. Tuzu da serptikten sonra bu ayranı pirincin üzerine aktarın.
Yemeği orta ısılı ateşte sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlar başlamaz ocağın altını kısıp pirinç taneleri iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Yaklaşık 20-25 dakika sonra muhallebi kıvamına gelen yemeği ocaktan alın. Yemeği tencerenin kapağını açmadan 15-20 dakika dinlendirin.
Diğer taraftan yağı küçük bir tavada kızdırın. Pilavı servis tabağına ortasını çukurlaştıracak şekilde koyup tereyağını bu çukura ve pilavın üzerine aktarın. Sıcak sıcak servise sunun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder