Ayvalı Kabune Pilavı

MALZEMELER
• 2 su bardağı lüks baldo pirinç
• 2 adet tavuk but
• 5 su bardağı su
• 1 adet büyük boy kuru soğan
• 1 çay kaşığı tuz, karabiber, yenibahar
• 1 adet orta boy ayva
• 1 adet yeşil tatlı sivri biber
• 3 su bardağı sıcak tavuk suyu
• 4 yemek kaşığı zeytinyağı


YAPILIŞI:
Tavuk butları 5 su bardağı suyla yumuşayıncaya kadar haşlayın. Derisini ve kemiklerini ayıklayıp etlerini incecik uzun şeritler halinde didikleyin.
Pirinci bol tuzlu kaynar suda bir saat kadar bekletin. Ayvayı soyup tavla zarı formunda küp küp doğrayın. (Kararmaması için limonlu suda bekletin.)
Soğanı yemeklik incecik doğrayıp derin bir kapta tuz, karabiber ve yenibaharla karıştırın. Sivri biberin sapını kesip tohumlarını ayıklayın ve incecik dilimleyin.
Zeytinyağını geniş bir pilav tenceresine aktarın. Tencereye önce tavukları sonra baharatlı soğanı, sonra da ayvaları yerleştirin. Üzerine biberi ekleyip yıkayıp süzdüğünüz pirinci katın.
Sıcak tavuk suyunun 1 su bardağını tencerenin kenarından aktarın. Tencereyi orta ısılı ateşin üzerine oturtup 7-8 dakika kadar pişirdikten sonra kalan tavuk suyunu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp kaynayıncaya kadar pişirin.
Kaynayınca ocağın altını kısıp pilav suyunu iyice çekinceye kadar pişirin. Suyunu çeken pilavı ocaktan alıp 30 dakika kadar dinlendirin.
Tencereyi bir tepsiye ters çevirip isterseniz incecik kıyılmış maydanozla süsleyerek sıcak sıcak servise sunun.

Not: isterseniz bu pilava 1 su bardağı haşlanmış nohut (soğanın üzerine koyup) ekleyebilirsiniz.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder