MALZEMELER
• 500 gr beyaz etli balık filetosu (Mezgit ya da levrek kullanabilirsiniz.)
• 1 adet orta boy kuru soğan
• 4-5 dilim bayat ekmeğin içi (Tost ekmeği ya da kepekli ekmek kullanabilirsiniz.)
• 1 çay kaşığı tuz, karabiber
• 1 çay kaşığı kuru nane, kuru kekik
• 1 adet yumurta
• ½ demet maydanoz
Kızartmak için;
• 1 su bardağı un
• ½ su bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI
Balığı kuşbaşı et formunda doğrayıp orta boy bir tencereye koyun. Üzerine bir parmak çıkacak kadar su ekleyip biraz tuz serperek orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Tıpkı et haşlar gibi haşlayın.
Kaynadıktan 5-7 dakika sonra da ocaktan alın. Balık çok çabuk pişer. Pişen balığı hemen tel süzgece alın ve en az 20-30 dakika, iyice suyunu bırakmaları için tel süzgeçte bekletin.
Diğer taraftan, ekmek içini ufalayarak derin bir kaba koyun. Soğanı rendeleyip suyunu sıkın ve üzerine ekleyin. ınce kıyılmış maydanoz, tuz, biber, nane ve kekiği ekleyip yumurtayı kırın.
Son olarak, süzdüğünüz balıkları katıp iyice yoğurun. Tıpkı köfte gibi yoğurduğunuz harçtan parçalar kopararak uzun ince ya da yuvarlak yassı köfteler yapın.
Köfteleri una bulayarak kızartın ve sıcak olarak servise sunun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder