Elmalı Pay

MALZEMELER(10-15 ADET)
3 çorba kaşığı margarin
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 çay bardağı süt

İçi için:
1 çorba kaşığı margarin
2 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı pudra şekeri
2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz

Üzeri için:
2 çorba kaşığı pudra şekeri



HAZIRLANIŞI
Hamur için, tüm malzemeyi iyice yoğurup 20 dakika dinlendirin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde 2 parça ayırın. Kalan hamuru tartölet kalıplarına yerleştirin. İç malzemesi için elmaları dilimleyip bir tencereye dizin. Üzerine pudra şekeri, tarçın ve margarini koyup 2 dakika kadar kavurun. Soğutup ceviz ekleyip karıştırın. Elmalı karışımı kalıplara paylaştırın. Ayırdığınız hamur parçalarıyla bir parmak kalınlığında şeritler yapın. Bu şeritleri elmalı karışımın üzerine kafes şeklinde yerleştirin. 180 dereceli 35- 40 dakika pişirin. Fırından çıkartıp üzerine pudra şekeri serperek servis yapın. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder