Balkabaklı Sufle Tarifi

MALZEMELER(6 KİŞİLİK)
1 kg. balkabağı
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
Bir tutam muskat
2 adet doğranmış sosis
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 adet yumurtanın sarısı
2 dilim bayat ekmek içi
Tuz, galeta unu



HAZIRLANIŞI
Balkabağı dilimlerini ayıklayıp, yıkayın. Tencereye dizin. Hiç su koymadan kendi suyuyla pişirip ezin. Başka bir tencereye 2 çorba kaşığı tereyağını alın. Unu kavurup, yavaş yavaş sütü ve muskatı ilave edin. Boza kıvamı alana dek karıştırarak pişirin. Ateşten alıp içine küp doğranmış sosisleri koyun. Karıştırarak kabaklara ilave edin. Çırpılmış yumurta sarılarını, rendelenmiş kaşar peynirini, tuz ve ekmek içini koyup karıştırın. Kalıbı yağlayıp galeta unu serpin. Hazırlanan harcı kalıba dökün. Bir tepsiye su koyup, kalıbı içine yerleştirin. Orta ısılı fırında 40 dakika pişirin. Servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder