MALZEMELER(6 KİŞİLİK)
1 paket toz şanti
1,5 su bardağı soğuk süt
1 kase frambuaz
10 adet pötibör bisküvi
60 gr. damla çikolata
HAZIRLANIŞI
Geniş bir karıştırma kabına toz şantiyi dökün. Üzerine soğuk sütü döküp, mikserin en yüksek devrinde karıştırın. Yuvarlak kek kalıbının yarısına gelecek kadar şantili harcı koyup, üzerine iri parçalar şeklinde kırılmış bisküvileri, frambuaz tanelerini alıp ilave edip, geri kalan şantinin tamamını dökün. Bir kaşıkla üzerini düzelttikten sonra, derin dondurucuda bir gece bekletin. Ertesi gün kalıptan parfeyi çıkartmak için, kalıbı ters çevirip suya tutun. Suya düşürmeden parfeyi alıp, servis tabağına alın. Üzerine benmari usülü eritilmiş çikolata veya meyve soslarından döküp servis yapın. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder