MALZEMELER
• 1,5 kilo kültür mantarı
• 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
• 2 yemek kaşığı un
• 1 litre süt
• Yarım demet dereotu
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• Yeteri kadar tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
Tereyağı ve unu derin bir sos tenceresinde pembeleşene kadar kavurun, ocağın altını iyice kısıp 2 bardak süt ile iyice çırpın. Geri kalan sütü de ilave edip yoğun bir beşamel sos hazırlayın. Bir kenarda ılınmaya bırakın. Mantarın üzerindeki toprakları temizleyip saplarını çevirerek nazikçe çıkartın ince olarak dilimleyin. İki kaşık sıvıyağda yüksek ateşte karıştırarak kavurun. Küçük bir kare fırın kabına mantarları aktarın. Dereotunu yıkayıp incecik kıyın ve beşamel sosla birlikte iyice karıştırın. Üzerine bolca rende peynir serpip arzu ederseniz biraz karabiber serpin ve 230 derecede ısıtılmış fırının ızgarasını çalıştırıp 15 dakika, peynirler kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder