Bozbaş Yahnisi

MALZEMELER
• Yarım kg. kuşbaşı koyun eti (kuzu eti de kullanabilirsiniz)
• 25-30 gr. tereyağı ya da bitkisel margarin
• 1 yemek kaşığı domates salçası (2 adet orta boy domates de kullanabilirsiniz)
• 1 su bardağı nohut
• 2 adet küçük boy patates
• 4-5 adet yufka ya da tandır ekmeği
• 1 çay kaşığı tuz, karabiber


YAPILIŞI
Nohudu akşamdan bol suyla ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün. Kabuklarını soyup kenarda bekletin. Kuşbaşı et, yağ, tuz ve karabiberi ekleyip orta ısılı ateşte 8-10 dakika kadar kavurun.
Üzerine çıkacak kadar sıcak su, salça ya da rendelenmiş domates ilave edip eti iyice pişirin. Kuşbaşı et formunda doğradığınız patatesleri aktarıp iyice yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Suyu azalınca bir miktar daha su ekleyin.
Yufkaları sac üzerinde kızartıp küçük parçalara ayırın (tandır ekmeği kullanacaksanız yine aynı şekilde parçalayın).
Ekmek parçalarını geniş bir tabağa yerleştirin, üzerine yemeğin suyunu gezdirin. Ardından patatesli eti ve nohudu harmanlayıp ekmeklerin üzerine yayarak servise sunun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder