Patatesli Kol Böreği Tarifi

MALZEMELER
Hamuru için;
* 2 çay bardağı yoğurt
* 2 çay bardağı sıvıyağ
* 2 adet yumurta (Oda sıcaklığında beklemiş olmalı.)
* 1 paket kabartma tozu
* 1,5 yemek kaşığı sirke
* 1 çay kaşığı tuz
* Yaklaşık 7 su bardağı un (Ekstra un ve süt gerekecek.)

İçi için;
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 adet büyük boy kuru soğan
* 7-8 adet haşlanmış patates
* 2 çay kaşığı tuz, kırmızı pulbiber

Ayrıca;
* 125 gr bitkisel margarin (Eritilip ılıtılmış olmalı.)
* 1 çay bardağı sıvıyağ



YAPILIŞI
İç harcını hazırlamak için, yemeklik incecik doğranmış soğanı ve sıvıyağı geniş bir tavaya koyun. Orta ısılı ateşte, karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Haşlayıp rendelediğiniz patatesleri ilave edip tuz ve pulbiberi serpiştirin. Karıştırarak 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
Hamuru hazırlamak için, yoğurt, sıvıyağ, yumurta, kabartma tozu, tuz ve sirkeyi derin bir kaba koyun. Unu da azar azar ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın. Kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Eğer hamur çok sert olursa birazcık süt ilave edip tekrar yoğurabilirsiniz. Hamuru oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin. Dinlenmiş hamuru 4 ya da 5 yumağa (parçaya) ayırın. Bir parça hamuru hafif unlu tezgahın üzerinde açabildiğiniz kadar ince açın.
Diğer taraftan, eritilip ılıtılmış yağı ve sıvıyağı bir kasede karıştırın. Karışımdan kaşıkla alarak yufkanın her tarafını yağlayın. Yufkanın tam ortasına uzun ince bir sıra halinde patatesli harç yerleştirin. Yufkayı iç harcını koyduğunuz yerden kıvırıp ikiye katlayın. Üzerine kaşıkla tekrar yağ gezdirin.
D şeklindeki yufkayı, düz kısmından başlayarak rulo yapın. Diğer hamurları da açıp aynı işlemi uygulayın. Börekleri yağlanmış tepsiye yerleştirin. Kalan yağı, 1 yemek kaşığı yoğurdu ve yumurta sarısını bir kasede çırpıp fırçayla üzerlerine sürün.
Börekleri önceden 180 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında üzerleri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Çıkarıp dilimleyerek servise sunun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder