Cevizli Gürcü Fasulyesi

Malzemeler
• 1 kg taze yeşil fasulye
• 50 gr tereyağı
• 300-400 gr ceviz içi
• 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
• 1 çay kaşığı toz kişniş


Yapılışı
Yeşil fasulyeleri ayıklayıp isterseniz ortadan ikiye bölün ya da bütün bırakın. Kaynayan bol tuzlu suda iyice yumuşatıncaya dek haşlayıp süzün. Geniş bir tavaya yağı koyup kişniş ve biberi ekleyin.
Yağı baharatlarla beraber kızdırdıktan sonra içine çekilmiş ceviz içini katıp tekrar karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun. Yağda pişirdiğiniz cevizleri fasulyelerin üzerine gezdirin. Sıcak ya da ılık olarak servise sunun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder